SOFRALARINIZA NEFİS BALIK TARİFLERİ




Fırında Levrek Tarifi


Gereken Malzemeler

Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)
1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)
1-2 adet domates
1 adet limon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Defne yaprağı (tercihe bağlı)

Fırında Levrek Tarifinin Yapılışı

1. Levrekleri temizletip yıkayalım.
2. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim.
3. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim.
4. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim.
5. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.
(Son olarak S.S. Dalko Dalyan Su Ürüneri Kooperatifi ailesi olarak afiyet olsun diyoruz.)


Kızartma Kefal Tarifi


Gereken Malzemeler

2 adet Kefal balığı
3 çorba kaşığı mısır unu
Tuz(tercihe bağlı)
Karabiber(tercihe bağlı)
Kızartmak için sıvı yağ

Kızartma Kefal Tarifinin Yapılışı

Balıkları ister şubelerimizden birinde ayıklatın, isterseniz kendiniz ayıklayıp fileto şekli verip güzelce yıkayın. Mısır ununa biraz tuz ve karabiber serpip balıkları bu karışıma bulayın ve bol kızgın yağda nar gibi olana dek arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alıp salatayla servis yapın. Herkese afiyet olsun. Son olarak S.S. Dalko Dalyan Su Ürüneri Kooperatifi ailesi olarak afiyet olsun diyoruz.


Fırında Çipura Tarifi


Gereken Malzemeler

3 adet çupra ( Kişi sayısına göre değişir )
2 domates
1 limon
1 büyük soğan
3 diş büyük sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 adet sivri biber
Tuz
Defne yaprağı

Kiremitte Çipuranın Yapılışı

Balıklarımızı güzelce temizledikten sonra arkalı önlü derin çizikler atalım. Bu uygulama hem daha iyi pişmesini hemde sosu içine daha iyi alacaktır. Gerekli olan yağı bir kapa dökelim. Sarımsakları rendeleyip tuzunu biberini koyup harmanlayalım. Balığın yer yerine yedirin. Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlayıp ısınması daha iyi olur. Tekrar tarife dönelim. Soğanı domatesi limonu büyük halkalar halinde keselim. Balığın içine dışına güzelce yerleştirin. Son olarak biberlerini ve defne yaprağını koymayı unutmayın. Son olarak S.S. Dalko Dalyan Su Ürüneri Kooperatifi ailesi olarak afiyet olsun diyoruz.